Circuits rapels Begur "Rec de Ses Gralles"

Actualizado: 13 de nov de 2020Situat al costat de Begur al mirador d'aiguablava trobem un espectacular #circuitderapels equipat entre #coves i #esquerdes a la roca al #costatdelmar.


Aproximació 10-15 minuts


Aparquem al parking del mirador de Fornells i Aiguablava, caminem fins la urbanització al altre costat de la carretera i agafem un petit corriol al costat d'una tanca de propietat privada amb alguna fita que ens puja a una petita pista. Seguim la mateixa i en una curva de dretes trobem un altre corriol que ens puja al inici del #recdeSesGralles.
R-1 20 metres


L'inici del circuit es espectacular amb un primer rapel de 20 metres amb multiples instalacions i varis protectors de ferro per la corda.

Es nota que la roca esta preparada per a practiques i maniobres varies, a part de les diferents vies d'escalada que hi han dins la gran esquerda.
Un cop a baix ens trobem a dins de la immensa esquerda amb grans pareds a banda i banda.

En aquest moment es fa necessaria la utilització il·luminació artificial per a poder progressar amb seguretat. Avançarem per dins amb l'ajuda d'una corda de nussos i alguna grapa de ferro per poder pujar.
R-2 6 metres


Al sortir de l'esquerda en dirigim a l'esquerra passant per sobre de unes grapes i busquem un petit passamà de corda que ens dona accés a un petit rapel situat sobre un bloc de roca empotrat

R-3 18 metres


Seguim la canal i un petit passamà ens ajuda a arribar a la instal·lació penjada del tercer rapel, que es troba just a sobre d'un petit repla amb una bonica cova a sota.
Just al arribar al final del rapel buscarem una petita i estreta escletxa a l 'esquerra on veiem que entra la llum i avançarem com poguem. Indispensable passar sense motxilla.

R-4 7 metres


Despres d'avançar per la estreta esquerda arribem al exterior i a la nostre dreta trobem un parabolt amb el quart dels rapels.

R-5 12 metres


Ens desplacem a la dreta mirant la pared, superem un petit resalt i trobem una bifurcació. Pujarem per una rampa cap a la dreta fins a una repisa amb un petit passamà de corda blanca que ens dona accès al R-5.

R-6 11 metres


Tornem a pujar des de la bifurcació però aquest cop en tendencia a l'equerra on trobarem un passamà de corda blava que ens deixa en un balcó amb bones vistes. Trobem un ferro antifregament que ens deixa amb un ràpel molt net.
R-7 5 metres (actualment desequipat)


Tornem a pujar i creuem un tronc caigut amb ferro clavat al mig. El camí segueix pujant fins un pla amb una entrada a una cova.


La sortida de la cova es fa una corda de nussos per una estreta fisura que ens torna al exterior.
R-8 18 metres


Just davant de la cova trobem un passamà de corda que ens porta al costat del mar amb unes espectaculars vistes a Aiguablava.

El R-8 es un bonic i vertical ràpel de 18 metres, 15 si acabes a sobre un gran roca, amb un desviador de ferro que deixa un rapel molt net.


R-9 30 metres


Tornem en direcció al R-7 i pujem per la part esquerra del rapel. El camí ens porta a una bifurcació i ens desviem a la dreta en direccio al R-9 on trobarem unes cintes verdes en un arbre.

Seguim avançan i a mà dreta trobarem una corda fixe per pujar una rampa que ens dona accès al mes alt dels rapels.


Aquest es un espectacular i vertical rapel penjat al costat del mar amb un balcó penjat de cadenes a la dreta.


Es el rapel mes llarg del circuit i haurem de fer un petit pèndol cap a l'esquerra per buscar un passamà de corda groga bastant desgastada.


Sortirem per una petita cova amb l'ajuda d'un passamà i una corda per destrepar. Seguim el camí que ens torna al R-7.


R-10 30 metres


Pujem i arribem a la bifurcació però ara ens dirigim a l'esquerra on amb lletres blanques i negres veiem escrit SAL. Seguim el camí per l'esquerra de les esquerdes fins a arribar a una gran escletxa.

A mà dreta trobem un petit passamà i la instal·lació del R-10
R-11 8 metres


Just al final del rapel trobem un petit passamà que ens porta a la reunió penjada i exposada del R-11 i que ens baixarà fins al fons de la cova.Al arribar al fons de la esquerda seguirem a mà dreta passant per forats, zones estretes i ens ajudarem de grapes de ferro.


R-12 25 metres


Aquest últim rapel es troba davant del R-10 i voldrà que remontem la esquerda pel costat seguint un camí a l’esquerra i de pujada marcat fins a davant del mateix


Es tracte d’un rapel molt vertical pel mig de l’escletxa que ens deixa amb un gran sabor de boca.

Per sortir de l’esquerda seguirem a la dreta seguint el mateix procés que el rapel anterior.
Retorn 10 minuts


Al sortir de la gran esquerda ara seguirem el camí de baixada que ens porta a la pista i aqui buscarem el camí que ens portarà a la entrada de la urbanització i al parking del mirador on tenim el cotxe.
Espectacular #circuitderapels situat en plena #Costabrava amb un vistes espectaculars. Trams dins la gran esquerda i rapels penjats al #costatdelmar amb un entorn inigualable i un bon equipament.Albert i Raquel


25 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

© Copyright 2018. Aventura eXperience - Reservados todos los derechos

Aviso legal  -    Política privacidad y uso de cookies    Formulario y medidas de seguridad COVID-19

  • Facebook icono social
  • Instagram icono social
  • Tripadvisor icono social
  • Icono social de YouTube
  • google icono
  • whatsApp icono social